Ingredients (for 4)
4 x sirloin steaks (or other part of beef)
3 tbsp vegetable oil
1 tsp. brown sugar
3 garlic cloves
2 tbsp. soy sauce
2 tbsp. oyster sauce
2 tbsp fish sauce
Mix all the ingredients in a bowl and marinade the meat at room temperature for 2 - 3 hours or overnight in the fridge. Grill the meat as you like it.
For the serving sauce
Finely chopped fresh lemongrass
Fresh lime juice (out of 4 limes)
3 tbsp. fish sauce
2 finely chopped shallots
as much as you can handle of chopped red chili
2 or 3 handful of fresh coriander (cilantro)
Mix everything together
Serve the steak with the sauce, sliced cucumber, steamed rice and a glass (or two) of red wine:)
Fyrir 4
4 x sirloin steikur (eða annað gott nautakjöt)
3 msk. grænmetisolía
1 tsk. púðursykur
3 hvítlauksrif
2 msk. sojasósa
2 msk. ostrusósa
2 msk. fiskisósa
Blandið öllu saman í skál, látið kjötið í kryddlöginn við stofuhita í 2-3 klst eða yfir nótt í ísskáp. Grillið kjötið eins og þið viljið hafa það
Sósan
Ferskt sítrónugras fínsaxað
Safi úr 4 límónum
3 msk. fiskisósa
2 skalottulaukar fínsaxaðir
Búnt af fersku kóríander, niðurskorið
Eins mikið af fíntsöxuðum rauðum chilli og þið þolið
Blandið öllu saman í skál
Berið steikina fram með sósunni, hrísgrjónum, niðursneiddum agúrkum og góðu rauðvíni :-)
เพลิดเพลิน !
Xx Áróra
No comments :
Post a Comment