28.9.14

In the kitchen - Spicy red onion jam


Red onion jam is so good with meat or as an alternative to pizza sauce...  but I made it especially to have it with cheese. It is really simple to make but be sure you have plenty of time.

Spicy red onion jam 

2 tablespoons olive oil
1 tablespoon butter
4 - 5 red onions
100 g brown sugar 
pinch of salt
50 ml red wine vinegar 
50 ml balsamic vinegar
pinch of cayenne pepper


Melt the butter with the olive oil in a large saucepan over medium-high heat until foaming. Add the onion, and cook, stirring, for 15 minutes or until soft. 

Add the sugar and cook, stirring, for 5 minutes or until sugar dissolves. Add the red wine vinegar and bring to the boil. Taste with salt and cayenne pepper.  Reduce heat to low and simmer, uncovered, for 40 minutes. 

Rauðlaukssulta er ótrúlega góð á pizzu, með kjöti eða ostum... Það er mjög auðvelt að útbúa sultuna en maður þarf að hafa góðan tíma. 

Rauðlaukssutla

2 msk olífuolía 
1 msk smjör 
4 - 5 rauðlaukar
100 gr púðursykur
salt
50 ml rauðvínsedik
50 ml balsamicedik
cayennepipar

Bræðið smjörið í ólífuolíunni í potti. Setjið niðurskorinn rauðlauk í pottinn látið malla í sirka 15 mínútur eða þar til laukurinn er orðin vel sveittur og glær. Bætið púðursykrinum út í pottinn. Þegar hann er bráðnaður bætið þá raðuvíns og balsamicedikinu saman við. Látið suðuna koma upp. Lækkið hitann og látið malla í 40 mínútur.


Xx, Áróra



No comments :

Post a Comment